Magamról

Oláh Viktor vagyok, mérnök-feltaláló, gerincterapeuta, sportedző. Röviden csak a “Gerincmérnök”.

Kedves gerincbajos sorstársak!

 

Sok szakmám közül, az eredetit tekintve villamosmérnök vagyok a nem létező “gerincsérvesek klubjának” oszlopos tagja.
A sors furcsa fintoraként éveket dolgoztam olyan gyógyszergyárakban, ahol többek között derék és hátfájásra alkalmazott izomlazító és fájdalomcsillapító gyógyszereket is készítettek. A gerinctáji problémáim 26 éves koromban kezdődtek, (azelőtt azt sem tudtam, hogy ilyen létezik a világon). Reggelente gyorsan múló fájdalmaim voltak, melyek 1 éven belül a “becsípődésnek” nevezett tünetig és a teljes mozdulatlanságig fajultak. Évekbe telt mire a mai egészségügyi rendszerben sikerült egy CT vizsgálatig jutnom. Ekkor derült ki számomra az, amitől akkor már tartottam. Porckorongsérvem lett, több is! Ekkor egy világ omlott össze bennem. Később nem csak a világ, hanem rendszeresen a gerincem is összeomlott.

 Megelégeltem a hatástalan gyógyszereket, gyógyvizeket, gyógytornákat, gyógykezeléseket, mert nem GYÓGYítottak meg. Némelyik kifejezetten ártott.

Életemben egy 180° fokos fordulatot véve úgy döntöttem, hogy nem leszek tovább egy multi cég biorobotja és senki kedvéért nem leszek rokkant. Sokgyermekes apukaként nem várhattam a csodát tétlenül. Felhagytam a számítógép előtt gubbasztó, gerincgyilkos munkámmal, s a megszerzett tudásomat tovább gyarapítom. Egy közel 3000 éves csodás, s rendkívül hatásos kínai mozgásformát, a testépítés és a Pilates torna fortélyait elsajátítva döntöttem el, hogy gerincterapeuta leszek és saját gerincterápiás stúdiót nyitok.

Megtettem!

Több gerincgyógyászati eszközt is fejlesztettem, melyeket sikerrel alkalmazunk több éve. A Gerincem.hu-t és a stúdiót, az országos stúdióhálózatot, s a milliós nézettségű YouTube csatornámat azért hoztam létre, hogy tudásom és tapasztalatom dióhéjban megoszthassam sorstársaimmal, bízva abban, hogy így is segítséget adhatok.

 

olahvic

Az én történetem

A sorozatos fájdalmak, becsípődések, görcsök és a totális elkeseredettség mindennapossá vált. A gerincsérvem rögeszmévé az életem középponti kérdése lett, de eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, én véget vetek ennek a rémálomnak. Gyakorlatilag az elmúlt lassan 20 évben a létező összes „ szakembernél” megfordultam, amit lehetett kipróbáltam, de az állapotom csak idei-óráig javult, inkább romlott. Rájöttem, hogy senki sem tud segíteni rajtam. S ekkor értettem meg azt, hogy csak magam, csak saját magam tudom meggyógyítani. Ezermester típus létemre mindig mindent megjavítok, de magammal valahogy mégis nehezen bírtam. Makacs kis jószág ez a sérv! Sok mindent kipróbálva kutatva az információk tengerében jöttem rá arra, hogy a legfőbb probléma elérhető kezelési módszerekben van. Alapjukban hibásak, mert tüneteket kezelnek, nem pedig az okot és a kiváltó tényezőket!

Autodidakta módon, később komoly iskolákban képezve magam, jelentős tudásra tettem szert. A tudás pozitív és negatív hatásait megéltem a saját gerincemen át megtapasztalva. Nem volt mindig kellemes érzés. Ma már pontosan tudom, hogy mi javít a gerinc állapotán, s mi az ami árt a gerincnek. A helyes szemléletmódot felállítva rövid idő alatt jelentős javulást értem el. Gyakorlatilag helyreállítottam a gerincem statikáját és a regeneráltam a sérült porckorongjaimat. Két centimétert nőttem! Ez idő alatt néhány gerincterápiás találmányt is készítettem, s azzal is tisztába lettem, hogy mennyi rettenetes módszer és eszköz van az interneten csodaszámként reklámozva!

Életemben egy 180° fokos fordulatot véve úgy döntöttem, hogy nem leszek tovább egy multi cég biorobotja és senki kedvéért nem leszek nyomorék. Felhagytam a számítógép előtt gubbasztó, bár biztosan fizető, de mégiscsak gerincgyilkos munkámmal, s a megszerzett tudásomat tovább gyarapítom. Egy közel 3000 éves csodás, s rendkívül hatásos kínai mozgásformát és a Pilates tornát fortélyait elsajátítva döntöttem el, hogy gerincterapeuta leszek és saját gerincterápiás stúdiót nyitok.

Megtettem!

A Gerincem.hu-t és a stúdiót, az országos stúdióhálózatot, s a YouTube csatornámat azért hoztam létre, hogy tudásom és tapasztalatom dióhéjban megoszthassam sorstársaimmal, bízva abban, hogy segítséget nyújthatok nekik ezzel.

Tapasztalat

Gerincproblémáim úgy 20 éve kezdődtek. Azóta nem telik el nap, hogy ne olvasnék vagy kutatnék közel egy órát a témában. Ezt összegezve többet foglalkoztam a gerinc kérdésével, mint azzal nyolc egyéb szakmám megtanulásával. Természetesen nem csak olvasgatok a témában, hanem írogatok is. Több iskolát jártam és járok jelenleg is ki a gerinckezelést illetően. Saját gerincemen komoly eredményeket elérve alkottam több speciális eszközt, melyek immár mások egészségét segítik a speciálisan felszerelt stúdiómban. Több éve végzek Pilates és WuShuang DaoYin gerinctorna gyakorlatokat, s tanítok másokat.

olahvictor

Iskolák, önéletrajz

2017-től folyamatos Fűzy PilatesTM Institute, Pilates talaj, Pilates kiseszköz, Pilates szék, Pilates refomer képzések
2014-2015 Fitness School – Fitnesz és Testépítés Sportedző – OKJ bizonyítvány
2013 Kínai Gyógymódok Akadémiája – WuShuang mozgás és gerincterapeuta
2008 Elektronikus és mechanikus vagyonvédelmi rendszer tervező-szerelő – OKJ bizonyítvány
2003 Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló – OKJ bizonyítvány
1997-2001 Miskolci Műszaki Egyetem Folyamatirányítási Szakirány – Villamosmérnöki diploma
1993- 1996 Baross Gábor Szakközépiskola – Szakközépiskolai érettségi bizonyítvány
1990-1993 Beregszászi Pál Ipari Szakközépiskola és Szakiskola – Elektroműszerész – OKJ bizonyítvány

Oklevelek

Sportedző ( fitness-testépítés)

2015-ben végeztem sportedzőként fitness-testépítés szakirányon a Bibarc Tünde Fitness School-ban. Ezzel az OKJ-s bizonyítvánnyal újabb szakmát szerzvzem a gerincterápia, a testépítés és a fitness világában.

WuShuang DaoYin Gerincterapeuta

A WuShuang DaoYin ( mesterem Balogh Attila saját védjegyzett tudása), amit 2013-ban a Kínai Gyógymódok Akadémiáján megszerzett tanúsítványom. A hagyományos kínai gyógyászat egyik leghatékonyabb módszere a mozgásterápia. Ennek a gerincre vonatkoztatott ágazata a DaoYin gerincterápia.

WuShuang DaoYin Mozgásterapeuta

A WuShuang a mesterem (Balogh Attila saját védjegyzett tudása) 2013-ban a Kínai Gyógymódok Akadémiáján megszerzett tanúsítványom. A hagyományos kínai gyógyászat egyik leghatékonyabb módszere a mozgásterápia. A mozgásterápia magába a foglalja a gerincterápiás és a meridiánokat stimuláló tornát is.

Villamosmérnöki Oklevél

2001-ben végeztem el a Miskolci Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán, a villamosmérnöki szakot. Itt a folyamatirányítási szakirányt választottam, mely jelentősen meghatározta érdeklődési irányomat.

nyakgep

Innováció

A közel 3000 éves kínai kultúra és a hatalmas tudás előtt fejet hajtva jelentem ki azt, hogy igencsak helye van a mai modern eszközöknek, módszereknek is a különféle terápiákban. Ezer meg egy olyan találmány van a világon, ami sok-sok ember életét vagy egészségét mentette meg és segíti őket egy boldogabb élethez.

Ezt a tényt felölelve döntöttem el, hogy én is leteszek valamit tudomány asztalára. Jelenleg három szabadalmaztatott találmányom van.

Egy prevenciós és két rehabilitációs célra. De ez még csak a kezdet. Igazából nincs olyan hét, hogy valami okos dolog ne pattanna ki a fejemből. Sajnos ma hazánkban egy új termék (hivatalsos) piacra hozása milliós költségekkel jár, így ez igencsak átgondolandó dolog.

Terveim között szerepel két újabb találmányom levédetése, s későbbi piacra juttatása. Jelenleg a meglévőket szeretném kellő mértékben támogatni azért, hogy minden érdeklődő számára mielőbb elérhető legyen.

Tervek, célok, küldetéstudat

Tervem az, hogy stúdióm, eszközeim megismertessem az érdeklődőkkel. Aki nyitott az új és a nagyon régi módszerekre azoknak szívesen segítek. „ne féljünk az újtól, mert az jót hozhat nekünk”

A 3000-éves kínai gerinctorna legalább olyan új nekünk, mint a Spine Trainer eszközök.

Akkor most mi az új, s mi a régi? Egy szónak is száz a vége reményim szerint hamarosan ismert és közkedvelt eszközök és módszerek lesznek a gerincterápiában az általam megalkotottak.

Célom az, hogy a szülőkön át eljutva a gyerekekig, megértessem velük, hogy gyerekkorban megy tönkre a gerincünk, tehát ott kell megelőzni a bajt is.

Hamarosan egy könyv és egy DVD is kikerül a kezeim közül, ezzel segítve a tudás tovább adását.

spine

Filozófia, nézet

Filozófiám az, hogy „ Ha tudsz segíts másokon, s ha segíteni nem tudsz legalább ne árts nekik”

Az gondolom, hogy az ilyen jellegű hozzáállással lehet egy jobb világ, s több boldogabb ember.

Nagyon érdekes tény az, hogy míg egészségesek vagyunk szaladunk, rohanunk egymás mellett, majd amikor jönnek a gondok, milyen gyorsan eszünkbe jutnak azok az emberek, akiktől a segítséget várjuk, de az ellőtt az eszünkbe sem jutottak.

Egy biztos: „ az egészség önmagában nem minden, de a minden egészség nélkül semmi!” ezt ajánlom mindenki figyelmébe sok-sok szeretettel.

Hogyan lettem gerincmérnök?

interju

Ahol tudok,

ott segítek.

gerincmernok