Spine Trainer System®

 A gerincspecialista

A Spine Trainer System® gépei, szabadalmaztatott technológiát képviselő magyar találmányok és orvostechnikai eszközök.
A Spine Trainer System® , nem egy hipp-hopp ötlet eredménye. Ez a csúcsminőségben készült, professzionális technikát képviselő eszközrendszer, közel két éves (gondos mérnöki) tervezés és kivitelezés eredménye. A végeleges típust, több prototípus gyártása is megelőzte. A folymatos fejlesztések ereményeként a Spine Trainer rendszer, így vált mára egy fantasztikus orvostechnikai eszközcsaláddá.

A Spine Trainer gerincpad egy speciális, multifunkciós és modulárisan bővíthető gerincnyújtó tréner. Több, a gerinc regenerálásához szükséges hatást képes egyidejűleg biztosítani a felhasználó számára. Ilyen a gravitációs és dekompressziós nyújtás, az infra hőterápia és a teljes test mikro-vibráció is. Teljesen innovatív eszköz, mely minden korosztály számára könnyen és biztonságosan használható. Különösen kényelmes rajta a gyakorlatok végzése, melyet sok kiegészítő alkalmazhatósága is tovább fokoz. Képes segíteni azokon a hát és nyak fájdalmakon, melyekről sokan úgy gondolják, hogy együtt kell élniük velük, vagy egyedüli megoldás csak a műtét lehet.

A kezdetek:

A Spine Trainer System® gépek tipikusan egy garázsból léptek a siker útjára. A vázlatból lett kész terméket és kitartó munkát ezeken a képeken örökítettük meg.

De ma már:

A Spine Trainer gépek mára már a legmodernebb számítógépes CNC maró, lézervágó és hajlító gépekkel készülnek. Kiváló minőségben, egy életért, egy életre tervezve…

kesobb

A Spine Trainer gerincpadról

Sajnos sokan összetévesztik a denevér ággyal, a gravitációs állványokkal, vagy egyéb például a falhoz támasztott deszka jellegű termékekkel!

NEM,  EZ NEM AZ A KATEGÓRIA!

A gravitációs állványok és “lógatós” gerincnyújtó padok sporteszközök.  A Spine Trainer egy orvostechnikai, gyógyászati eszköz. A  Spine Trainer System® gerincsérv, csigolyaelcsúszás, gerincferdülés, izomrövidülés műtét nélküli gyógyítására, valamint ezen betegségek megelőzésére szolgál. A Spine Trainer padon biztonságosan, kényelmesen és az alkalmazott erők pontos mérése mellet történik a terápia és a nyújtás. Más eszközökön csak a saccolják, azt amit mi pontosan mérünk! Az emberi gerinc nem egy többéletes videójáték, ez maga a valóság a testünk és az életünk tartóoszlopa! Ne játszunk, ne kísértetezzünk vele, mert nem éri meg!

Belegondolni is rossz abba, amikor valaki azt mondja: “nem tudtam, hogy nyújtsam a gerincem” talán kicsit túltoltam, lehet hogy kiszakadt a sérvem?!

Erre a  Spine Trainer esélyt sem ad!

A Spine Trainer pad olyan orvosi eszköz, mely biztosítja a gerincgyógyászati eszközökkel szemben támasztott követelményeket. Szelíden és kíméletesen, a fokozatosság elvét szem előtt tartva képes regenerálni gerincünket, miközben a káros hatásokat mellőzve minden korosztály számára alkalmazható. Számtalan kényelmi kiegészítővel és több különböző terápiát ötvözve is használhatjuk. Ilyenek például: az infra hő terápia, a teljes test vagy gerinc vibráció, a precíziós dekompresszió. Kiegészítőként: a mágneses párna, a légpárna, a könyök és hónaljtámaszok vagy a gerinchíd alkalmazásnak lehetőségei.

A szimpla gravitációs elvű nyújtó eszközökkel, ezek elérhetetlen álmok maradnak.

A gravitációs állványok és egyéb padok nagyrészt olcsó, gyenge minőségű, importált termékek, míg a Spine Trainer pad elnyűhetetlen,  biztonságos és kiváló minőségű, hazai termék.

A Spine Trainer padon nem kell fejjel lefelé tétlenül lógni, ezért nem okoz esetleges káros agyi és szemnyomás fokozódást, nem serkenti fel a pulzust és a vérnyomást. Nem kell rajta hosszú pecekig tétlenül lógni, melynek eredményekét túlnyúlhat a gerinc, instabillá, s így sérülékennyé válhat. Bármikor könnyen le lehet szállni róla, de ugyanakkor leszállás nélkül is lehet rajta pihenni. Könnyedén használható idősebbeknek is. Használata nem igényel testre szerelt kiegészítőt és felügyelet nélkül, egyedül is biztonsággal alkalmazható.

A derékfájdalom, a hát- és gerincproblémák nagy része, gyógyszeres és műtéti kezelés nélkül sikerre gyógyítható e rendszer alkalmazásával. A napi rendszeres használatával, újra rugalmas, mozgékony lesz a gerincünk, a tartó izomzat erősödik, miközben laza és hajlékony állapotban marad, megszűnik a gyötrő fájdalom, ismét örömteli élményt ad a mozgás.

Spine Trainer System® 2015-ben megkapta az Orvostechnikai Eszköz minősítést, mely garancia a minőségre!

A Spine Trainer System® 2019-ben megkapta a szabadalmi oltalmat igazoló Okiratot a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától! Ezzel egyidőben a márkanév és a logó is védjegy védettséget szerzett.

orvosi

Kontrollált eredmények

A Spine Trainer System® rendszer folyamatos fejlődésben van. Így a rendszer kiegészítőjeként egy speciális vizsgálófalat terveztünk. Mindezt azért, hogy az elért eredmények kézzelfoghatók legyenek. Ezzel a precíz, lézeres, 3+1 dimenziós gerincvizsgáló fallal lemérhető az indulási és a használat utáni mozgástartományok alakulása, vagy éppen testmagasság növekedés. Ez tulajdonképpen egy újabb találmány, mely jelenleg a csak a debreceni stúdióban lesz elérhető.

Infrahő-terápia integrálva

A Spine Trainer gerincnyújtó padon a torna alatt kellemes infrahő-terápia biztosítja a gerinc teljes ellazulását, amit precíz, programozható digitális hőfokszabályzó tart folyamatos értéken. Az infának köszönhető hatások: gyulladás és fájdalom csillapítás, salakagyag elszállítás, izomlazítás és melegítés, keringés és oxigén fokozás. Ez remek egy fáradt, görcsös, gyulladt gerinc számára.

A dekopmressziós modulról

A dekompressziós modul komolyabb porckorongsérvek kezelés esetén nélkülözhetetlen! Alkalmazásának segítségével, maximális precizitás érhető a gerinc nyújtása során, mivel a beépített digitális mérőműszer a pontos és aktuális nyújtóerőt méri és jelzi ki. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően , akár már hangutasításokat és ütemezést is képes adni a felhasználó számára.

A további komfort és kényelem eléréséhez már prizmaszemüveget is használhatunk.

A gerincpad végén külön kialakított: Modulcsatlakozás, lábtartó illetve a falra való felcsúsztatáshoz kerekek is helyet kaptak.

 

 

spine

A Spine Trainer miniről

A Spine Trainer mini, a mini gerincpad. “Kicsi, de hatásos” mint a bors. Ez a gerincnyújtó “híd” kiváló segítője a gerincpadnak, leginkább annak kiegészítőjeként ajánlott. Remekül használható az alkalmazhatósági területek bővítésére, de önállóan is segít a talajon végezhető gerinctornák gerinbaráttá tételéhez. Segíti a nyújtó és erősítő gyakorlatok helyes és biztonságosabb kivitelezését. A digitálisan szabályozható infra-hőterápiát a mini is biztosítja, a gerinc ellazítása és gyógyulása érdekében.

nyakgep

A nyaki gerinctréner, a nyaki szakaszt hivatott összetett terápiás módszerekkel kezelni. Az eszköz alkalmas a kisebb nyakfájástól a sérvesedett gerincek kezelésére, de az izmok erősítésére is. A Spine Trainer nyaktréner gépen speciális gyakorlatokat végezhetünk miközben nyakigerincünk egy a gravitáció által megnyújtott terheletlen állapotban van. A gép kézi és számítógépes program szerint is képes kezelési terápiát adni, miközben az alkalmazott erőket precíziós mérőegységen kontrollálhatjuk! A torna alatt kellemesinfrahő-terápiát is kaphatunk a infra-nyakgallér alkalmazásával, így a gerinc teljes ellazulását elérve. Az eszköz rendszeres használata mellett, már néhány hónap alatt is jelentős javulás érhető el, akár komoly gerincproblémák esetén is.

Fejlett mikroprocesszoros vezérléssel

A nyaki tréner gép egy fejleszthető mikroszámítógépet tartalmaz, melynek szoftverét igény esetén, illetve a fejlődésnek megfelelően módosítatjuk. Jelenleg a kézi és az automatikus-intermittáló dekompressziós funkciókat végzi. De a legújabb változatban már elérhető a PWM motorvezérlés is, mellyel a gerinc elongációs funkciót is használhatjuk.

Alkalmazható kiegészítők és tartozékok a gerincpadhoz

– Könyöktámasz
– Hónaljtámasz
– Mágneses fejpárna
– Légpárna
– Lábtrató
– Mellkasöv
– Gumilabda
– Gumiszalag
– Gumiballon
– Kézkampó
– Spine Trainer mini, gerinchíd
– Dekompressziós mérő (és akár beszélő-ütemadó) egység

A Spine Trainerrel elért eredményem

Saját gerincem egy háti és két lumbális porckorongsérvem
vált a múlté, néhány hónap aktív használat után!
Mindez kilinikai vizsgálatokkal alátámasztva.

Az eredmény megnézhető videón itt:

spine
nyak
spine

Alkalmazható

 • Porckorongsérv műtét nélküli kezelésére
 • Porckorongsérv műtét utáni rehabilitációjára
 • Deréktájéki fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére
 • Gerincferdülés kezelésére
 • Csigolya elcsúszás kezelésére, helyreállítására
 • A gerinc és az izomzat nyújtására, izomrövidüléskor is
 • Egyéb kopásos és degeneratív  elváltozások kezelésére
 • Rendszeres használata karbantartja a vérnyomást és a keringést
 • Javítja a belső szervek keringését és az anyagcsere folyamatokat
 • Segít megszüntetni a kisízületek ficamait
 • Segít a csukló, a könyök és a vállfájdalmak gyógyulásában
 • Segít a csípő, a medence és a térdfájdalmak gyógyulásában
 • Segít a mozgásszegény életmódból való kivezetésben
 • Komplett tesépítésre is alkalmas, így: kar, váll, mell, hét, has, törzs, far és láb izmok fejlesztésére

Kizáró tényezők

 • A friss gerincsérv műtét utáni állapot (3-6 hónap)
 • Fúziós gerincműtét után (nem minden esetben)
 • A daganatos megbetegedés esetén
 • Csigolyaív szakadás (nem minden esetben)
 • Terhesség alatt (nem minden esetben)
 • Csípőprotézis (bizonyos esetben)

Egyéb betegségek esetén a kockázatokról és a mellékhatásokról kérje ki kezelőorvosának, gyógyszerészének a véleményét!